Het merk Cincoro Tequila van Michael Jordan blijft de duurdere markt opdrijven, de nieuwste is een merkwaardige blend genaamd Cincoro Gold. Dit luxe aanbod combineert alle vier de andere uitdrukkingen van Cincoro – Blanco, Reposado, Añejo en “een royale hoeveelheid” 40 maanden oude Extra Añejo – tot een product dat geen officiële indeling heeft. “Goud” heeft natuurlijk een gevaarlijke connotatie in de tequilawereld, maar dit is geen Cuervo mixto, maar eerder 100% agave. Wat heeft Cincoro voor ons in petto? Laten we het proberen.
Om te beginnen komt de algemene indruk grotendeels overeen met zeer oude tequila’s, en in het geval van Cincoro, zoals we zagen bij de anejo-release, betekent dat zoetheid. Deze uitdrukking is extreem zoet vanaf het begin. Noten van kokosnoot, vanille en ahorn-honingglazuur zijn allemaal zo vermengd met bakkruiden dat ze overweldigend zijn. Een vleugje agave gluurt door – zeker de blanco in actie – maar het is zo mild dat het vrijwel niet op te sporen is. In de mond verandert er niet veel, behalve dat al die zoetheid nu overal in je mond zit. Overweldigend tot op het punt van sacharine te zijn, bedekt het elk deel van je mond en keel als een medicijn. In korte tijd vervaagt het gesmolten candybar-karakter en onthult een toon van popcornboter uit de magnetron – die ietwat onwerkelijke romigheid waar sommige mensen op onverklaarbare wijze van houden. Ik vond het steeds onaangenaam en mierzoet naarmate de afdronk opbouwt, eindigend met tonen van oude butterscotch-pastilles.
Alleen zoetekauwen – en hardcore daarbij – hoeven van toepassing te zijn.
80 bewijs. NOM 1438.
€ / $ 350 / cincoro.com
Cincoro Tequila goud
$ 350